Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΡΑΜΥΘΕΝΙΟ ΤΑΛΙΝ.

VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/



  Όλοι μας γνωρίζουμε ότι κάπου εκεί στο βορρά βρίσκεται η Εσθονία. Μαζί με τη Λετονία και τη Λιθουανία είναι τα λεγόμενα  κράτη της Βαλτικής τα οποία απέκτησαν την ανεξαρτησία τους μετά τη διάλυση της Σοβιετικής ένωσης το 1991.



Πρωτεύουσα της Εσθονίας είναι το Ταλίν στο οποίο κατοικούν 400.000 και πλέον κάτοικοι, η πόλη διαθέτει σύγχρονα κτήρια ,μοντέρνα εμπορικά κέντρα ,πολύβουο λιμάνι ,αλλά όλη η ομορφιά της κρύβεται στη καλά οχυρωμένη παλιά πόλη. Ένα σύμπλεγμα μεσαιωνικών κτηρίων που επικοινωνούν μεταξύ τους με δαιδαλώδη δρομάκια. Καθεδρικοί ναοί, παλιά οχυρά βρίσκονται παντού τριγύρω . Είναι πολύ ασφαλής στις μετακινήσεις όλο το 24ωρο. Σε όλη την παλιά πόλη κρύβονται μικρά εστιατόρια και μπαρ σε διάφορες γωνίτσες. Αξίζει να περιπλανηθείς και να περπατήσεις την πόλη από άκρη σε άκρη, τα πλακόστρωτα στενάκια είναι πανέμορφα.  
Η Εσθονία επίσης έχει πολύ φθηνότερο αλκοόλ σε σχέση με τη γειτονική Φινλανδία, οπότε όποιος βρεθεί εκεί ειδικά το σαββατοκύριακο μην εκπλαγεί αν γύρω του αντικρίζει περιφερόμενους μεθυσμένους Φινλανδούς. Η πόλη έχει τη γοητεία της κάθε εποχή του χρόνου, αλλά για εμάς τους μεσογειακούς θεωρώ ότι καλύτερη εποχή να την επισκεφτείς είναι ο χειμώνας καθώς θα απολαύσεις αρκετό χιόνι.
Το κρύο με την κατάλληλη ένδυση είναι υποφερτό, θα δεις παγωμένη την Βαλτική γενικά θα νιώσεις τον χειμώνα στα καλύτερα του. 



Ίσως το μοναδικό στοιχείο που μπορεί να μαρτυρά το σοβιετικό παρελθόν της χώρας είναι τα μέσα αστικής συγκοινωνίας. Όλοι οι κάτοικοι μιλούν ρωσικά και η πλειοψηφία τους μιλούν αγγλικά. Αν διαθέτεται χρόνο καλό θα ήταν να επισκεφτείτε το γειτονικό Ελσίνκι, είναι σε απόσταση μόλις δυόμιση ώρες με πλοίο ,η πρόσβαση στο λιμάνι από την παλιά πόλη είναι δέκα λεπτά με τα πόδια, οπότε η εκδρομή αυτή ενδείκνυται και για ημερησία.  

Δεδομένου της μεγάλης παράδοσης των χωρών αυτών στο κεχριμπάρι, μη παραλείψετε να κάνετε ένα κομψό δώρο-ενθύμιο σε αγαπημένα πρόσωπα, θα το βρείτε εύκολα σε όλη την πόλη σε amber shop.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου