Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΚΟΡΝΑΡΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΚΗ ΥΠΟΗΠΕΙΡΟ.

VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/


 Σε όλο τον πλανήτη για να αποκτήσει κάποιος δίπλωμα οδήγησης ως γνωστό υποβάλλεται σε θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις οι οποίες υπόκεινται στον λεγόμενο κώδικα οδικής κυκλοφορίας(κ.ο.κ).

 Στην συγκεκριμένη περιοχή του πλανήτη όμως δεν ισχύουν τα παραπάνω. Όπως στη ζούγκλα που επικρατεί ο νόμος του ισχυρού κάτι παραπλήσιο συμβαίνει και στους δρόμους της Ινδίας και της Σρι Λάνκα που είχαμε τη χαρά να επισκεφτούμε. Με απλά λόγια αν έχεις μεγαλύτερο όχημα και περίσσιο θράσος κινήσαι άνετα σε όλο το οδικό δίκτυο, δεδομένο ότι ξέρεις να χρησιμοποιείς καλά την κόρνα σου.



Η κόρνα λοιπόν στα κράτη αυτά είναι σχεδόν ιερή, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει θέση σε ινδουιστικούς ναούς δίπλα στη θεά Κάλι, είναι ότι πιο πολύτιμο έχουν τα οχήματα τους μετά τους τροχούς, είναι πιο ισχυρή και από τα φρένα, αφού αν θες να αποφύγεις κάποιο τροχαίο ατύχημα πρέπει να κορνάρεις όχι απαραίτητα να φρενάρεις. Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσα να φανταστώ πολίτη του δυτικού κόσμου να θέλει να οδηγήσει στους δρόμους τους, εκτός αν έχει τάσεις αυτοκτονίας. Όσο μπορέσαμε να κωδικοποιήσουμε τα είδη του κορναρίσματος είναι τα εξής:

·         Ένα κορνάρισμα : Έρχομαι
·         Δυο κορναρίσματα :Στην άκρη-Προσπερνάω
·         Τρία κορναρίσματα: Σε βρίζω

 Το παράδοξο είναι ότι στο δρόμο δεν θα συναντήσει κανείς λογομαχίες και διαφόρου τύπου χειρονομίες,  θαρρείς πως είναι όλοι τους συνεννοημένοι και εκπαιδευμένοι σε αυτόν τον ιδιαίτερο κ.ο.κ. . Γενικά στους δρόμους επικρατεί μια μονίμως ηχηρή κατάσταση  που δοκιμάζει το νευρικό σου σύστημα όλο το 24ωρο. Φυσικά είναι απολύτως φυσιολογικό οι επιβάτες ενός λεωφορείου να πηδούν στην κυριολεξία στις στάσεις είτε να επιβιβαστούν είτε να αποβιβαστούν, οι τριπλοπροσπεράσεις σε κατοικημένες περιοχές είναι για τους ντόπιους μια ρουτίνα και το γεγονός ότι οδηγούν από την αριστερή πλευρά κάνει την όλη εμπειρία πιο τρομακτική.

Εν κατακλείδι η Σρι Λάνκα αν ήταν μυρωδιά θα ήταν κάρυ και αν ήταν ήχος θα ήταν κορνάρισμα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου