Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ.

VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/

Το να βρίσκεσαι στην Στοκχόλμη αποτελεί από μόνο του ένα σπουδαίο γεγονός, μιας και η πόλη αυτή της Σκανδιναβίας έχει τόσα πολλά όμορφα  να σου δείξει. Το να λαμβάνει χώρα κατά την επίσκεψη σου στην πόλη ο ημιμαραθώνιος Στοκχόλμης κάνει το γεγονός ακόμη σπουδαιότερο.



Ο συγκεκριμένος αγώνας είναι διεθνής μιας και μόνο την προηγούμενη χρονιά  συμμετείχαν αθλητές από 78 χώρες. Κάθε χρόνο ο αριθμός των συμμετεχόντων ανεβαίνει σταδιακά, με αποκορύφωμα το 2013 που συμμετείχαν 17,163 αθλητές, αναγκάζοντας την επιτροπή του αγώνα να ορίσει ανώτατο όριο συμμετεχόντων για το 2014 τους 18,000 αθλητές. Είναι αξιοσημείωτο ότι περίπου το 40% των δρομέων είναι γυναίκες. Βρεθήκαμε εκεί το φθινόπωρο του 2011, χαρήκαμε τους δρομείς που έτρεχαν σε αυτήν την υπέροχη πόλη, τους ζηλέψαμε και λιγάκι μιας και δεν συμμετείχαμε, ήμασταν όμως ανάμεσα στους θεατές, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους ήταν σοβαροί και σιωπηλοί, εμείς με λίγες διακριτικές ιαχές συμπαράστασης αποσπάσαμε και κάποια χαμογέλα δρομέων.

Ο  αγώνας ξεκίνα και τερματίζει στο αυτοκρατορικό παλάτι που βρίσκεται στο κέντρο της Στοκχόλμης διανύοντας 21 χιλιόμετρα στους δρόμους και τα στενά αυτής της υπέροχης πόλης. Για το 2014 ο αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 13 Σεπτεμβρίου, η μέση θερμοκρασία για την εποχή εκείνη υπολογίζεται στους 15 βαθμούς Κελσίου. Είναι μια καλή ευκαιρία λοιπόν να συμπεριλάβουμε το συγκεκριμένο αγώνα στο πρόγραμμα μας όσοι από εμάς αγαπούν το τρέξιμο, συνδυάζοντας και ένα ταξιδάκι στην Σουηδία.

Για την ιστορία πρώτος στο αγώνα του 2011 τερμάτισε ο Αbil Bouafif με χρόνο  01:04:41 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου