Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

5 ΤΡΟΠΟΙ ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΚΟΜΗΣΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ.


VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/



Οι παρακάτω τρόποι έχουν εφαρμοστεί από εμάς και είναι επιτυχημένοι κατά ένα μεγάλο βαθμό, στόχος του κειμένου δεν είναι να αλλάξει το χαρακτήρα κανενός άλλα να προβληματίσει όσους θέλουν να κάνουν ένα ταξίδι και σκέπτονται το οικονομικό μέρος του.



1 .     ΑΠΕΦΥΓΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΤΤΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
Άφησε για λίγο την καταναλωτική σου μανία ,δεν είναι ανάγκη να πάρεις και τα δυο τζιν που δοκίμασες, σίγουρα θα ήταν ωραία , αλλά στην πραγματικότητα δεν τα έχεις και τόσο ανάγκη αν έχεις στόχο κάποιο ταξίδι. Επίσης αν είσαι γυναίκα και άλλαξες χρώμα στα μαλλιά σου δεν είναι απαραίτητο να εφοδιαστείς με όλα τα αξεσουάρ (τσάντες, μπιζού, μπότες κτλ) για να πηγαίνουν με το μαλλί σου και πολλά άλλα παραδείγματα να μη μακρηγορώ!

2 .      ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΕ ΠΕΡΡΙΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥΣ
Δεν είπαμε να μη βγαίνεις και από το σπίτι, ο άνθρωπος εξάλλου είναι κοινωνικό ον όπως είπε και ο Αριστοτέλης. Αλλά αν είσαι μισθωτός και γενικά τα οικονομικά σου είναι περιορισμένα, δυστυχώς είναι σχεδόν ανέφικτο να συνδυάσεις νυχτερινή ζωή ,καφέδες ,τσιπουράκια, μπαράκια με τα ταξίδια. Φυσικά όλα χρειάζονται αλλά με μέτρο, μη πνιγούμε και στη μιζέρια για ένα ταξίδι.

3 .     ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΥ
Είσαι για παράδειγμα στην εργασία σου και θέλεις να φας κάτι για πρωινό, ετοίμασε το από το σπίτι. Είναι πιο οικονομικό και φυσικά πιο υγιεινό. Φτιάξε και το καφεδάκι σου στη δουλειά μη το πάρεις απ'έξω. Είπαμε να τα περιορίσεις ,όχι να τα κόψεις τελείως, ας δουλέψουν και οι αρτοποιοί και οι καφετζήδες.

4 .     ΑΠΑΛΛΑΞΟΥ ΑΠΟ ΠΑΛΙΕΣ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ
Αν βαρέθηκες να είσαι ετήσιος συνδρομητής στην περιοδικό ¨Όπλο και κυνήγι πάπιας¨  κτλ. κτλ., ένα ταξίδι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να απαλλαγείς από τούτες τις συνδρομές. Όπως επίσης αν είσαι μέλος με ετήσια συνδρομή στη λέσχη φίλων Αrsenal βορείου Ελλάδος ή στους φίλους πατρινού καρναβαλιού κτλ.

5 .     ΚΟΨΕ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ
Το αφήσαμε για το τέλος γιατί είναι το κυριότερο. 'Ένας μέσος καπνιστής που καπνίζει ένα πακέτο την ημέρα των 4 ευρώ ξοδεύει χονδρικά 120 ευρώ το μήνα άρα με πρόχειρους υπολογισμούς 1440 ευρώ  το χρόνο. Οπότε φίλε καπνιστή μη ψάχνεις δικαιολογία ότι δεν έχεις χρήματα για ταξίδι, έχεις και μάλιστα πολλά αλλά δεν το ξέρεις.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου