Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ.


VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/


Όσοι αθλούμαστε και θέλουμε να βγούμε έξω για ένα ποτάκι, δυσκολευόμαστε ως προς την επιλογή αυτού. Η μπύρα λοιπόν είναι μια καλή επιλογή και είναι αποδεδειγμένα  από τα πιο υγιεινά ποτά. Είναι βεβαίως λογικό να καταναλώνεται με μέτρο και όχι να ζούμε τον προσωπικό μας Οctoberfest. Όταν καταναλώνεται σε φυσιολογικές ποσότητες  μπορεί να περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα διατροφής σου. 

Είναι καλύτερη επιλογή από άλλα βαριά οινοπνευματώδη ποτά. Περιέχει μεταλλικά άλατα, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, χαλκό, σίδηρο καθώς και πλήθος βιταμινών όπως Β1, Β2 και C.  Μειώνει την κακή χοληστερίνη . Προστατεύει ενάντια στις παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματος , διαθέτει εξαιρετικές καταπραϋντικές ιδιότητες και δρα ενισχύοντας το νευρικό μας σύστημα. Είναι  επίσης κατά κάποιο τρόπο ένα είδος ηρεμιστικού μιας και έχει καταπραϋντικές ιδιότητες  . Συμβάλλει στην ανάπλαση των οστών και δρα αποτελεσματικά κατά της οστεοπόρωσης εξαιτίας του ασβεστίου που περιέχει, ενώ ο πλούτος σε μέταλλα και βιταμίνες συντελεί στην καταπολέμηση της αρθρίτιδας και των ρευματισμών . Μειώνει τον κίνδυνο του διαβήτη και έχει αποδεδειγμένη διουρητική ιδιότητα, ευνοώντας τη λειτουργία των νεφρών.  Ακόμα η μαγιά της μπύρας βοηθά στην αποκατάσταση της χλωρίδας του εντέρου και έχει ευνοϊκά οφέλη για το δέρμα και τα νύχια. Οι θεωρίες περί μπυροκοιλιάς έχουν διαψευστεί με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, αρκεί να περιορίσουμε το τι θα φάμε μετά από την μπύρα μας, γιατί ως γνωστών η μπύρα ανοίγει την όρεξη.

Όπως και όλα τα αλκοολούχα ποτά, έτσι και η μπύρα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο. Άλλωστε, όλες οι θερμίδες που περιλαμβάνει, οφείλονται κυρίως στο αλκοόλ. Φρόντισε λοιπόν να μην το παρακάνεις, (έχεις και αγώνα σύντομα) ακούγεται μια φωνή από μέσα σου. Όταν καταναλώνει κανείς πάνω από ένα ποτήρι την ημέρα, μπορεί να εμφανιστεί μειωμένη οστική πυκνότητα. Μην ξεχνάς πως ο αλκοολισμός είναι καταστροφικός για τα οστά και τα γερά οστά είναι πολύτιμα για εμάς τους αθλητές. Στην υγειά μας λοιπόν…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου