Σάββατο 26 Απριλίου 2014

10 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.



VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/




Βασικότατος λόγος επιλογής ενός προορισμού είναι φυσικά η ασφάλεια. Καλό είναι να αποφεύγονται περιοχές με μεγάλη εγκληματικότητα ή έστω να λαμβάνονται όσο το δυνατόν τα κατάλληλα μετρά ασφάλειας. Στην παρακάτω λίστα παραθέτονται οι πόλεις με τον μεγαλύτερο δείκτη εγκληματικότητας βάσει επισήμων στοιχείων της τοπικής αστυνομίας. Λαμβάνονται υπόψιν τα ποσοστά δολοφονιών ανά 100.000 κατοίκους, τα ποσοστά κλοπών και ληστειών, βιασμών και πολλών άλλων κακουργημάτων.

10. ΜΠΕΛΕΜ , ΒΡΑΖΙΛΙΑ
Η πόλη αυτή της βόρειας Βραζιλίας είναι το σταυροδρόμι πολλών διακινητών κοκαΐνης, βρίσκεται στις όχθες του Αμαζόνιου και περιτριγυρίζεται από πυκνά τροπικά δάση. Η εμπορεία ναρκωτικών είναι ο κύριος λόγος για τον μεγάλο αριθμό ανθρωποκτονιών. Έχουν συμβεί επίσης περιστατικά δολοφονιών απέναντι σε οικολόγους ακτιβιστές που τάχθηκαν υπέρ της προστασίας των δασών και έναντι των συμφερόντων των εμπόρων κοκαΐνης.

9. ΚΕΙΠ ΤΑΟΥΝ, ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Ολόκληρη η χώρα της Νοτίου Αφρικής αποτελεί πόλο έλξης πολλών τουριστών, τα επίπεδα εγκληματικότητας είναι παρόλα αυτά πολύ υψηλά. Η πόλη του Κέιπ Τάουν είναι αυτή με τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα καθώς ένα λάθος σταυροδρόμι μπορεί να σε οδηγήσει σε γειτονιά κακοποιών οι οποίοι δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να αφαιρέσουν ακόμη και τη ζωή ενός τουρίστα για λίγα μετρητά.

8. ΝΕΑ ΟΡΛΕΑΝΗ, ΗΠΑ
Η Νέα Ορλεάνη ακούγεται εξωτική, είναι όμως η πόλη με τη μεγαλύτερη εγκληματικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναλογικά με τον πληθυσμό της έχει περισσότερες δολοφονίες από πόλεις - γκέτο τις Νοτίου και Κεντρικής Αμερικής.

7. ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟ, ΣΟΜΑΛΙΑ
Είναι από τις χώρες με τη μεγαλύτερη πολιτική αστάθεια, χρόνια ακυβέρνητη και στην ουσία χωρίς κεντρική διοίκηση. Το νόμο και την  τάξη έχουν αναλάβει η συμμορίες. Κάθε περιοχή της πόλης ελέγχεται από την τοπική συμμορία και ένοπλοι άντρες συχνά υπό την επήρεια ναρκωτικών κυκλοφορούν και επιβάλλουν την τάξη στους δρόμους. Όλη αυτή η ανομία σε συνδυασμό με την ανέχεια του πληθυσμού κάνουν αυτή τη πόλη μια από τις πιο επικίνδυνες του πλανήτη.

6. ΚΑΡΑΚΑΣ, ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Η Βενεζουέλα είναι γνώστη για τα κοιτάσματα πετρελαίου μιας και είναι από τις μεγαλύτερες παραγωγούς χώρα, παρόλο αυτό τους πλούτο μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζει πολύ κάτω από τα όρια τη φτώχιας. Όπου υπάρχει οικονομική εξαθλίωση ανθεί  το έγκλημα με πρωτοστατούντες τις συμμορίες έλεγχου ναρκωτικών που λυμαίνονται την πόλη. Κάθε γωνία της πόλης είναι πιθανός στόχος κλοπής ακόμα και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

5. ΜΕΝΤΕΓΙΝ, ΚΟΛΟΜΒΙΑ
Γενέτειρα του περιβόητου βαρόνου της κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ, η πόλη ελέγχεται κατά ένα μεγάλο βαθμό από τα καρτέλ κοκαΐνης. Πολλές δολοφονίες γίνονται μεταξύ συμμοριών ναρκωτικών. Μεγάλο μέρος της τοπικής αστυνομίας είναι διεφθαρμένο και ανήκει στα εν λόγο  καρτέλ  οπότε σίγουρα δεν είναι καθόλου ασφαλής προορισμός.

4. ΒΑΓΔΑΤΗ, ΙΡΑΚ
Η χώρα αυτή της μέσης ανατολής επί σειρά ετών βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκοσμίου ενδιαφέροντος για δυο λογούς, το πετρέλαιο και τους πολέμους του Περσικού κόλπου. Εισβολές Αμερικανών, εμφύλιες διαμάχες μεταξύ σίητων και σουνιτών, επιθέσεις καμικάζι και πολλά αλλά λαμβάνουν χώρα στην πρωτεύουσα του Ιράκ.

3. ΚΑΜΠΟΥΛ, ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Τουλάχιστον τέσσερις δεκαετίες το Αφγανιστάν βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου, αυτή η έκρυθμη κατάσταση δεν θα μπορούσε να είναι απούσα από τη πρωτεύουσα Καμπούλ, ο λαός αυτός της ανατολής με την ιστορία αιώνων μαστίζεται από την συνεχόμενη πολιτική αστάθεια και την μόνιμη απειλή των βαθιά θρησκευόμενων συντηρητικών ταλιμπάν, συχνές είναι οι επιθέσεις κατά δυτικών. Πρόσφατο συμβάν η εισβολή ενόπλων σε εστιατόριο της πόλης με τραγικό απολογισμό δεκάδες νεκρούς.

2. ΧΟΥΑΡΕΖ, ΜΕΞΙΚΟ
Η πόλη αυτή καθότι είναι στη συνοριακή γραμμή, είναι το πέρασμα πολλών διακινητών ναρκωτικών ουσιών. Στο βωμό της επιβολής των διαφόρων καρτέλ στην πόλη για τον έλεγχο της διακίνησης οι δολοφονίες μεταξύ μελών συμμοριών είναι καθημερινές σχεδόν. Η Χουαρέζ λοιπόν σίγουρα δεν είναι ο  ιδανικός τόπος να ζήσεις ή έστω να ταξιδέψεις.

1. ΣΑΝ ΠΕΔΡΟ , ΟΝΔΟΥΡΑ
Οι ντόπιοι κάτοικοι είναι στην πλειοψηφία του βαθιά θρησκόληπτοι χριστιανοί, πιστεύουν μάλιστα ότι στον τόπο τους έχει έρθει ο σατανάς με σκοπό να τους αφανίσει. Η πόλη αυτή της Ονδούρας είναι η πόλη με την μεγαλύτερη εγκληματικότητα στον πλανήτη. Είναι η πόλη που έχει τους περισσότερους νεκρούς βρισκόμενη σε κατάσταση ειρήνης. Η στρατηγική της θέση στα βορειοδυτικά της χωράς κάνει την βιομηχανική αυτή πόλη κέντρο διακίνησης. Ο συνδυασμός ναρκωτικών,  διαφθοράς, κοινωνικής εξαθλίωσης, φτωχιάς και εξαιρετικά βίαιων κακοποιών δημιουργεί ένα εκρηκτικό κοκτέιλ εγκληματικότητας. Τα ποσοστά τους εγκλήματος ολοένα και ανεβαίνουν και σύμφωνα με παγκόσμιους ταξιδιωτικούς οδηγούς κανένα σημείο της πόλης δεν είναι απόλυτα ασφαλές.

Κανένα ταξίδι δεν εγγυάται στο κάθε ταξιδιώτη την απόλυτη ασφάλεια, σίγουρα κάποιες χώρες είναι πολύ πιο ασφαλείς από κάποιες άλλες. Είναι σωστό από πλευράς ταξιδιωτών,
·        Να μην είναι προκλητικοί  με την εμφάνιση τους.
·        Τα κοσμήματα και τα  τιμαλφή καλό είναι να μην υπάρχουν ή έστω να μην φαίνονται,
·        Να κινούνται σε μέρη με κόσμο και να αποφεύγονται τα απόμερα και τα σκοτεινά,
·        Να μοιάζουν όσο είναι αυτό δυνατόν με τους ντόπιους,
·        Να ζητούν τη συμβουλή ανθρώπων εμπιστοσύνης (ξενοδόχων, ρεσεψιονίστ, αστυνόμων κτλ).

Πολλές είναι οι πόλεις του πλανήτη που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, είναι όμως κάποιες που σίγουρα δεν αξίζουν το ρίσκο της επίσκεψης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου