Σάββατο 12 Απριλίου 2014

SANKT PAULI, Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ.


VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/



Είναι από τις λίγες περιοχές του πλανήτη που μπορεί κανείς να συναντήσει πενταόροφους οίκους ανοχής, στριπτίζ  κλαμπ, τουρκική μαφία, καταστήματα ερωτικών ειδών, βιτρίνες με κορίτσια από όλο τον πλανήτη και ασιατικά κεμπάπ. Φυσικά αναφερόμαστε στο Sankt Pauli του Αμβούργου.


Είναι η κακόφημη περιοχή της πανέμορφης αυτής πόλης της βόρειας Γερμανίας. Μιας και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το πολυσύχναστο λιμάνι του Αμβούργου, υπήρξε πρόσφορο έδαφος για την άνθιση της ερωτικής βιομηχανίας με σκοπό  να υποδεχθεί τις ορδές καλά αμειβομένων ναυτικών. Τα γραφικά σοκάκια της περιοχής τη νύχτα μεταμορφώνονται σε στέκι περιθωριακών και μη τύπων. Οι καβγάδες μεταξύ περιφερόμενων μεθυσμένων είναι καθημερινό φαινόμενο και στα καταστήματα η είσοδος απαιτεί την επίδειξη διαβατηρίου ή ταυτότητας προς αποφυγή συμπλοκών(αν και δύσκολα αποφεύγονται). Η διακριτική παρουσία της αστυνομίας παρόλα αυτά κάνει τον επισκέπτη να αισθάνεται ασφαλής.


Το καμάρι όλης της περιοχής είναι η τοπική ομάδα ποδοσφαίρου που παρόλο που δεν πρωταγωνιστεί στα μεγάλα σαλόνια της πρώτης εθνικής και έχει δεκάδες χρόνια να πανηγυρίσει κάποιο τίτλο έχει τους περισσότερους οπαδούς σε όλη τη Γερμάνια. Η Sankt Pauli με ανεπίσημο έμβλημα μια νεκροκεφαλή ήταν η πρώτη ποδοσφαιρική  ομάδα με δηλωμένο gay πρόεδρο, όταν έχει ανάγκη από χρήματα το σωματείο μέρος των κερδών των ιεροδούλων πηγαίνει στο ταμείο του συλλόγου. Αντιεξουσιαστές, τοξικομανείς , μετανάστες έχουν θέση στην κερκίδα του γηπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου