Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΤΗΣ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗΣ.


VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/



 Στην πανέμορφη αυτή πόλη της Καταλονίας όλοι οι δρόμοι οδηγούν  στη la rambla, τον πιο διάσημο πεζόδρομο της πόλης που με τη σειρά του μας  οδηγεί στην παραλία. Κατεβαίνοντας τον εν λόγο δρόμο  συναντάμε το άγαλμα του Κολόμβου να ατενίζει προς τη δύση δείχνοντας όλο ύφος και καμάρι προς την Αμερική, εμείς επειδή δεν θέλαμε να πάμε στις αποικίες των Δυτικών Ινδιών πήγαμε προς την άλλη πλευρά και  κατευθυνθήκαμε νοτιοανατολικά προς τη θάλασσα από την αντίθετη κατεύθυνση.  Εν τέλει αντικρίσαμε το περιβόητο ενυδρείο.


Το ενυδρείο της Βαρκελώνης είναι το μεγαλύτερο θαλάσσιο πάρκο της Μεσογείου και το δεύτερο μεγαλύτερο στον κόσμο. Στεγάζεται σε ένα πολύ όμορφο κτίριο στο οποίο φιλοξενούνται τα πλέον αντιπροσωπευτικά είδη της θαλάσσιας ζωής.  Άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό τον Σεπτέμβριο του 1995 και μέχρι σήμερα έχει δεχθεί πάνω από 14 εκατομμύρια επισκέπτες από όλες τις γωνιές του κόσμου. Έχει 35 δεξαμενές, 450 διαφορετικά είδη ψαριών και θαλάσσιων φυτών, και ένα τούνελ μήκους 80 μέτρων, όπου καρχαρίες και σκυλόψαρα κάνουν τη βόλτα τους πάνω από τα κεφάλια των επισκεπτών. Εκτός από τις δεξαμενές, διατίθεται μια αίθουσα 168 θέσεων στην οποία προβάλλονται ντοκιμαντέρ για τη θαλάσσια ζωή του πλανήτη κάνοντας την επίσκεψη σας πιο ολοκληρωμένη, καφέ και εστιατόριο, αίθουσα για παιδικά πάρτυ, κατάστημα αναμνηστικών και φωτογραφείο. Η εμπειρία της επίσκεψης είναι μοναδική , η τιμή εισόδου είναι στα 20 ευρώ και  θεωρείτε αρκετά τσιμπημένη αλλά αν αναλογιστεί κανείς πόσα χρήματα έχουν ξοδευτεί από όλους μας σε θεάματα λιγότερο δελεαστικά και επιμορφωτικά , προσωπικά πιστεύω άξιζε τα χρήματα αυτά και με το παραπάνω.



Αξίζει να επισκεφθείτε το ενυδρείο ιδιαίτερα το τμήμα με τους καρχαρίες που προκαλεί δέος. Πραγματικά είναι ένας υπέροχος υδάτινος κόσμος. Το συγκεκριμένο ενυδρείο  φημίζεται ως το καλύτερο ενυδρείο της Ευρώπης και είναι αλήθεια. Πολλά είδη του θαλάσσιου κόσμου υπάρχουν εκεί, από το πιο μικρό ψάρι μέχρι αξιολάτρευτοι  πιγκουίνοι μέσα σε ειδική γυάλα με πάγο. Εκείνο όμως που σε αφήνει άφωνο είναι οι καρχαρίες που κολυμπούν στην κυριολεξία γύρω σου και περνούν πάνω από το κεφάλι σου. Όλο αυτό βέβαια οφείλεται στην κατασκευή του ενυδρείου όπου οι γυάλες είναι ημικυκλικές και δημιουργούν έναν θόλο πάνω από τον όποιο  οι θαλάσσιοι φίλοι μας δίνουν έναν ξεχωριστό χορό προς τέρψιν των επισκεπτών, οι οποίοι αν το επιθυμούν κινούνται πάνω σε μια κυλιόμενη ράμπα με αργό ρυθμό, πράγμα που κάνει την επίσκεψη πολύ πιο ξεκούραστη και διαφορετική.

Οπότε αν επισκεφτείτε την πανέμορφη Βαρκελώνη το ενυδρείο οπωσδήποτε θα μπει στην λίστα των «πρέπει να δω».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου