Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝΩΝ.


VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/




Βασικό κριτήριο επιλογής ενός ταξιδιού είναι ο χρονική περίοδος που θα πραγματοποιηθεί το ταξίδι. Αν αυτό πρόκειται να γίνει σε τροπικό μέρος καλό είναι να λάβουμε υπόψη μας τον παράγοντα ¨καιρικές συνθήκες¨.

Ένα είναι σίγουρο , κανένας ταξιδιώτης δεν αρέσκεται να βρίσκεται σε έναν επίγειο παράδεισο και να είναι καθηλωμένος στο κατάλυμα του, έρμαιο του καιρού. Η χειρότερη εποχή να επισκεφτεί κανείς ένα τροπικό μέρος είναι η υγρή περίοδος, η περίοδος των μουσώνων οι οποίοι κάνουν  αισθητή την παρουσία τους κυρίως στην Ασία. Η συγκεκριμένη βρόχινη περίοδος είναι χονδρικά από τον Απρίλιο ως το Νοέμβριο, με κάποιες μικρές ημερομηνιακές αλλαγές αναλόγως το μικροκλίμα της περιοχής, το υψόμετρο, γεωγραφική θέση και άλλες παραμέτρους. Οι μουσώνες έχουν κάποια κοινά στοιχεία με τα γνωστά σε όλους μας καλοκαιρινά μπουρίνια, μόνο που είναι πολύ μεγαλύτερης κλίμακας και  διάρκειας .Είναι πολύ πιθανό να βρέχει για πολλές μέρες συνεχόμενα . Η στάθμη του νερού μπορεί να ανέβει απότομα προκαλώντας πανικό και πολλές φορές άσχημα αποτελέσματα. Τα καιρικά φαινόμενα είναι πολύ έντονα και η σφοδρότητα των ανέμων μπορεί να ξεπεράσει κάθε φαντασία.



 Εν κατακλείδι, ενημερωνόμαστε για τις καιρικές συνθήκες πριν κανονίσουμε ένα τέτοιο ταξίδι, φροντίζουμε η εποχή που θα επισκεφτούμε την περιοχή να μην είναι η περίοδος των έντονων βροχών, εξάλλου είναι κρίμα και άδικο να βρίσκεσαι σε ένα υπέροχο εξωτικό μέρος έχοντας δαπανήσει συν τοις άλλοις πολλά χρήματα και να μην μπορείς να το ευχαριστηθείς. Προσωπικά θεωρώ κακή περίοδος τουριστικά  και την εποχή των διακοπών των Χριστουγέννων. Ο καιρός κατά 99% θα είναι σύμμαχος σας αλλά είναι η εποχή με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στα τροπικά μέρη με αποτέλεσμα οι ταξιδιώτες να είναι πολυπληθείς και η αναλογία παροχών- αξία παροχών να μην είναι ιδιαίτερα καλή, τα πάντα είναι υπερτιμημένα λόγο προσφοράς και ζήτησης. Επιπλέον εξαιτίας των αρκετών τουριστών ίσως χαθεί η ευκαιρία να ανακαλύψει κανείς κάποια καλά κρυμμένα μυστικά του τόπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου