Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

5 ΛΟΓΟΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ HOSTEL ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΜΟΥ.

                       

VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/



Η πλειοψηφία του κόσμου είναι προκατειλημμένοι στο άκουσμα και μόνο της λέξης hostel. Η ιδέα και μόνο το να μοιραστείς το  ίδιο κατάλυμα με παντελώς αγνώστους απωθεί τους περισσοτέρους, πόσο μάλλον αν έχει δει κανείς την τραγική ταινία-παρωδία “HOSTEL” στην οποία ντόπιοι κεντροευρωπαίοι και λοιποί πληρώνουν αδρά για να βασανίσουν ξένους τουρίστες έναντι αμοιβής (μάλιστα στους αμερικανούς η τιμή είναι υψηλότερη) ΑΗΔΙΕΣ!!!!
Φυσικά και όλα τα hostel δεν είναι τα ίδια ανά το κόσμο. Μπορεί να συναντήσει κανείς πολύ καθαρά και ασφαλή, μπορεί και το αντίθετο, όπως ακριβώς και στα ξενοδοχεία.

Βασικοί λόγοι να επιλέξει κάποιος ένα hostel είναι ότι:
·       Είναι πιο οικονομικά, ιδίως αν ταξιδεύει κάποιος μόνος.
·       Συνήθως βρίσκονται σε πολύ κεντρικά σημεία.
·     Είναι γενικά ασφαλή μιας και όλοι οι ένοικοι εισέρχονται μόνο με την επίδειξη ταυτότητας ή άλλου πειστηρίου.
·    Κάνεις εύκολα γνωριμίες με τους λοιπούς ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο, πράγμα χρήσιμο (ξαναλέω), ιδίως αν ταξιδεύει κάποιος μόνος.
·    Ξαναζεί κανείς συνθήκες κοινοβίου παρόμοιες με αυτές της κατασκήνωσης ή του στρατού για τους άντρες, πράγμα ενδιαφέρον και νεανικό.

Ακόμα και αυτά τα πανδοχεία χωρίζονται σε κατηγορίες. Υπάρχουν και τα πολύ φθηνά που μοιράζεσαι το ίδιο δωμάτιο και μπάνιο με 12 άτομα, υπάρχουν και τα πιο πολυτελή δίκλινα με ιδιωτικό λουτρό. Είναι φυσικά κατανοητό πολλοί να διστάζουν να φιλοξενηθούν σε τέτοιους χώρους, εξαρτάται στο χαρακτήρα του καθενός. Συνήθως  οι γυναίκες είναι πιο διστακτικές, αν και τα δωμάτια χωρίζονται σε αντρών, γυναικών και μεικτά. Οι συνθήκες υγιεινής του χώρου εξαρτώνται πάντοτε από τον ιδιοκτήτη και από τον αλληλοσεβασμό των ενοίκων. Ο καθένας έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα να μην αφήνει τα ίχνη του.




Είναι μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία που συμβάλει στην κοινωνικοποίηση του κάθε ατόμου. Μάλιστα μπορεί να γνωρίσεις άτομα που έχουν παρόμοια τρέλα με σένα για τα ταξίδια με αποτέλεσμα να κερδίσεις πραγματικές φιλίες που θα κρατήσουν χρόνια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου