Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

NEW YORK, ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ.

VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/




Έχοντας συμπληρώσει πάνω από έναν αιώνα ζωής, η γέφυρα που ενώνει το Manhattan με το Brooklyn είναι πλέον ένα από τα σήματα κατατεθέν των Η.Π.Α. Με μήκος λίγο λιγότερο των 500 μέτρων ορθώνεται  πάνω από τον East River.

Είναι γενικά παραδεκτό ότι η πιο διάσημη περιοχή της Νέας Υόρκης είναι το Μανχάταν. Στην αντί πέρα όχθη βρίσκεται το Μπρούκλιν, μια περιοχή με έντονη προσωπικότητα μακριά από τα αδιάκριτα φωτά της δημοσιότητας και τις ορδές των τουριστών. Είναι μια καλλιτεχνική και μποέμικη περιοχή με μυστικά καλά κρυμμένα που τα βρίσκει κανείς μόνο με τη βοήθεια των ντόπιων.


Το να πάει κανείς από το νησί του Μανχάταν εκεί είναι πολύ απλό με το άριστο και εύκολο για τον επισκέπτη σιδηροδρομικό δίκτυο. Από εκεί υπάρχει η άλλη οπτική γωνία της πόλης καθώς βλέπεις το πολύβοο κέντρο από την απέναντι πλευρά. Αντικρίζει κανείς  από απόσταση το περιβόητο άγαλμα της ελευθερίας , το Downtown με τα θεαματικά κτήρια και τον ουρανοξύστη που αντικατάστησε τους δίδυμους πύργους και το Uptown  πιο δεξιά με το Empire State Building να δεσπόζει στον ορίζοντα.




Επιβάλλεται, να επιστρέψεις πίσω στο Μανχάταν περπατώντας τη γέφυρα του Μπρούκλιν. Κατά τους χειμερινούς μήνες είναι καλό να είστε ντυμένοι ζεστά λόγο του ψύχους και του αέρα. Πεζοί, χιόνι και ποδηλάτες μοιράζονται το χώρο με αλληλοσεβασμό. Τα αυτοκίνητα κινούνται σε άλλο διάζωμα και ο επισκέπτης απλώς προχώρα και απολαμβάνει τη θέα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου