Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΟ STARGOROD ΤΟΥ ΧΑΡΚΟΒΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΠΥΡΑ.


VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/



Τo Stargorod είναι μια αλυσίδα ζυθοποιείων- εστιατορίων που διατηρεί έξι καταστήματα στην ανατολική Ευρώπη. Παράγει τη δική του τσέχικη μπύρα σε τεράστιες δεξαμενές και δημιουργεί καταπληκτικά πιάτα που ικανοποιούν κάθε ουρανίσκο.


Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος είναι περήφανοι για τον εξαιρετικής ποιότητας αφιλτράριστο ζύθο που δημιουργούν παρουσία του πελάτη (τις καθημερινές αν το επιθυμεί). Επίσης δε χρησιμοποιούν συντηρητικά και μεθόδους παστερίωσης. Για αυτό το λόγο δε θέλουν και δεν κάνουν μαζικές παραγωγές. Διατηρούν τη φήμη ότι είναι οι διάδοχοι της ευρωπαϊκής ζυθοποιητικής παράδοσης. Ο πελάτης οφείλει να καταναλώσει το ποτήρι του μέχρι και είκοσι λεπτά αφού φύγει ο η μπύρα από το κελάρι, διότι μετά αλλοιώνεται η γεύση.

Με πολύ κόπο δημιουργούνται από Τσέχο Brew master τρία είδη μπύρας η Helles (πιο ελαφριά), η  Lager (ελαφρώς πιο πικρή) και η μαύρη, τύπου Duncles (με πιο παχιά και κρεμώδη γεύση). Προσωπικά κατανάλωσα και από τα τρία είδη σε αρκετά ικανοποιητικές ποσότητες ,όλες είχαν ξεχωριστή γεύση. Μιας και το Stargorod λειτουργεί και ως εστιατόριο κάθε πιάτο συνδυάζεται με την ανάλογη μπύρα. Πολλές μέρες ήμουν στο Χάρκοβο, όπως καταλαβαίνατε έκανα πολλούς συνδυασμούς.

Το κύριο συνοδευτικό για μπύρα στην Ουκρανία είναι το αποφλοιωμένο ηλιόσπορο. Ξεκινώντας με το λεγόμενο μπατιρόσπορο πηγαίνουμε σε πιο gourmet γεύσεις. Συνταγές από όλη την Ουκρανία και την Τσεχία υπάρχουν στον κατάλογο. Φυσικά υπάρχουν και πολλά είδη κρεατικών, από ολόκληρο γουρουνάκι και πάπιες, μέχρι τσέχικα λουκάνικα και πολλά άλλα.


Οι εργαζόμενοι στο κατάστημα ζουν ένα Oktoberfest καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Φορώντας πάντοτε τις παραδοσιακές φορεσιές τους χρησιμοποιούν υπερδυνάμεις για να μεταφέρουν τις μπύρες στους αχόρταγους και βιαστικούς καταναλωτές. Αν έχει κανείς γενέθλια, μπορεί να κανονίσει να εμφανιστεί όλο το προσωπικό του καταστήματος στο τραπέζι του και να του τραγουδήσουν ρυθμικά τα χρόνια του πολλά στα Ρώσικα φυσικά.


Επειδή οι ιδιοκτήτες έχουν σκεφτεί τους πάντες και με απόλυτο σεβασμό στα θέλω του πελάτη, έχουν δημιουργήσει ένα χώρο που δεν έχω συναντήσει αλλού. Να απομακρυνθούν οι ανήλικοι…. Υπάρχουν δυο είσοδοι για τις τουαλέτες, ανδρών και γυναικών (όπως παντού), με πέντε W.C το καθένα. Τα τέσσερα πρώτα είναι προς χρήση. Το πέμπτο πάλι για χρήση είναι, αλλά για άλλη. Η τελευταία τουαλέτα των ανδρών επικοινωνεί με την τελευταία τουαλέτα των γυναικών, εκεί υπάρχει και ένα ωραίο μπορντό καναπεδάκι και δυο κλειδαριές στις δυο πόρτες. Εκεί μπορείς να συζητήσεις διάφορα θέματα που σε απασχολούν! Κοίταξε τι σκέφτηκαν οι πονηροί….



Όπως και να χει ένα φοβερό εστιατόριο με καταπληκτική χειροποίητη μπύρα. Φυσικά οι τιμές του είναι αρκετά τσιμπημένες και για τα δεδομένα της χώρας έως και απρόσιτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου