Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΣΤΗ ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ PIAZZA NAVONA.

VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/

Η πρωτεύουσα της Ιταλίας δικαίως κατέχει τον τίτλο της αιώνιας πόλης. Το ιστορικό της κέντρο είναι ανέγγιχτο από το πέρασμα των χρόνων.


Ένα από τα μέρη που κερδίζουν με την πρώτη ματιά τον επισκέπτη είναι η Piazza Navona. Μια επιβλητική πλατεία επιμελώς κρυμμένη, σε κεντρικό σημείο της πόλης, δυτικά του Πάνθεον . Διαθέτει τρία συντριβάνια με κορυφαίο αυτό των «τεσσάρων ποταμών».   Αποτελείται από τέσσερα αγάλματα ανθρώπων που το καθένα αντιπροσωπεύει ένα ποτάμι από κάθε ήπειρο (Νείλο, Δούναβη, Ρίο ντε λε Πλάτα, Γάγγη).

Είναι αναμφισβήτητα η ομορφότερη πλατεία της Ρώμης. Δεκάδες υπαίθριοι καλλιτέχνες δίνουν τη δική τους καθημερινή παράσταση. Πλήθος ζωγράφων εκθέτουν τα έργα τους και δεκάδες τουρίστες φωτογραφίζονται με φόντο ένα υπέροχο σκηνικό. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι η Piazza Navona είναι κτισμένη στο πρώην στάδιο του Δομιτιανού, το οποίο μάλιστα είχε μεγαλύτερη αρένα από το Κολοσσαίο.

Ο χώρος που κατά το παρελθόν οι μονομάχοι έδιναν μάχη για τη ζωή τους, είναι ένα πολύ καλό σημείο για μια ανάπαυλα και ξεκούραση σε ένα από τα πολλά καφέ και εστιατόρια που υπάρχουν πέριξ της πλατείας. Απολαύστε λοιπόν ένα Aperol spritz ακούγοντας μουσική και θαυμάζοντας τα αρχιτεκτονικά θαύματα που σας περιτριγυρίζουν.


Η Ρώμη απαιτεί πολύ περπάτημα και σε κάθε βήμα ανακαλύπτεις κάτι το διαφορετικό. Εφοδιαστείτε λοιπόν με ένα καλό ζευγάρι παπούτσια, υπομονή και περιπλανηθείτε. Αξίζει τον κόπο.


 Υ.Γ Κανείς δε βρήκε την Piazza Navona με την πρώτη φορά. Όλοι χαθήκαμε πρωτίστως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου