Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ, ΣΤΙΣ ΒΑΘΡΕΣ ΤΟΥ ΦΟΝΙΑ.

VISIT OUR NEW BLOG http://www.runvel.gr/

Η Σαμοθράκη είναι ένα στολίδι στο βόρειο Αιγαίο. Περιτυλιγμένη από ένα πέπλο μυστηρίου και πάμπολλους θρύλους να την συνοδεύουν. Το νησί ήταν ο τόπος που ο Φίλιππος γνώρισε την ιέρεια των Καβείριων μυστηρίων, Ολυμπιάδα. Κατά τη διάρκεια μάλιστα ενός μυστηρίου επετεύχθη η σύλληψη του Μεγάλου Αλεξάνδρου.


 Ένα από τα δεκάδες μέρη που έχει στη διάθεση του να απολαύσει ο επισκέπτης είναι ο χείμαρρος Φονιάς και οι βάθρες του. Τα γάργαρα νερά του ρέουν καθόλη τη διάρκεια του έτους. Ξεκινά το ταξίδι του από το επιβλητικό όρος Σάος και εκβάλει στις βόρειες ακτές του νησιού. Όλη αυτή η διαδρομή κατά μήκος του χειμάρρου ενδείκνυται για πεζοπορία. 


Η διαδρομή ξεκινά από το κεντρικό δρόμο πλάι στο κύμα (κοντά στον Πύργο του Φονιά) και ακολουθεί ανηφορική πορεία για αρκετά χιλιόμετρα. Όσο προχωρά κανείς στα παρόχθια μονοπάτια απολαμβάνει τη σκιά από τα αιωνόβια πλατάνια. Ξαφνικά ο περιπατητής έρχεται αντιμέτωπος με τη θέα ξέγνοιαστων τουριστών να απολαμβάνουν το μπάνιο τους στην πρώτη βάθρα. Βάθρες ονομάζονται οι φυσικές πισίνες που έχουν δημιουργηθεί από τη ροη του χειμάρρου και είναι ιδανικές για ένα απολαυστικό λουτρό.


Η πρώτη βάθρα είναι ιδανική για οικογένειες. Η απόσταση που περπατά κανείς δεν είναι ιδιαίτερα μακρινή (περίπου 30 λεπτά) και είναι αρκετά προσιτή. Για τη δεύτερη βάθρα απαιτείται περισσότερο περπάτημα. Εδώ τα βήματα οφείλουν να είναι πιο προσεκτικά για την αποφυγή πτώσεων. Έπειτα από λίγο κοπιαστικό περπάτημα η θέα της μικρής λίμνης σε έναν όμορφο ορεινό όγκο σε αποζημιώνει.  Είναι μεγαλύτερη σε μέγεθος και με μεγαλύτερο βάθος. Φυσικοί καταρράκτες δημιουργούν ένα μαγικό σκηνικό. Δεν νοείται επίσκεψη δίχως βουτιά στα δροσερά νερά.


Ο μόνος ήχος που ακούγεται είναι του τρεχούμενου νερού και το κελάηδισμα κάποιων πτηνών, κατά τα άλλα,  η ησυχία είναι εκκωφαντική. Για τους τολμηρότερους και πιο γυμνασμένους ο περίπατος μπορεί να συνεχιστεί και σε υψηλότερο υψόμετρο. Εκεί κατά τους θερινούς μήνες καλά κρυμμένες βάθρες "καταλαμβάνονται" από παρέες σύγχρονων χίπηδων και γυμνιστών. Κάπως έτσι δημιουργούν μια μικρή κοινωνία απολαμβάνοντας  το ελεύθερο κάμπινγκ τους σε ένα μαγευτικό τοπίο.


Η Σαμοθράκη κρύβει πολλά μυστικά που αξίζει να τα ανακαλύψεις. Είναι ένα άγριο ορεινό νησί .

Υ.Γ Αυτό που δεν πρέπει να παραλειφθεί σε καμία περίπτωση είναι, ένα παραδοσιακό γεύμα  με ντόπιο αγριοκάτσικο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου